miercuri, 22 august 2012

Comunicat de presa


baner web Pp


Lansare proiect „Propriul meu pas”

Piatra Neamt, 10 august 2012

         Asociația Riana pentru dezvoltarea vieții și sprijin familial (Asociația Riana) anunță lansarea proiectului „Propriul meu pas”, având numărul RO-12-E325-2012-R2, ce se desfăşoară în perioada 10.08.2012-08.02.2013, cu sprijinul programului Tineret în Acțiune, gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.
         Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea în rândul tinerilor cu sindrom Down a competențelor pentru o viață independentă.
Pentru îndeplinirea obiectivului, echipa de proiect, va recruta în perioada 10.08-20.09.2012, 12 tineri nemțeni, cu vârste între 15 și 30 de ani, care vor participa la o serie de activități derulate de Asociația Riana la nivel local, cu sprijinul partenerilor săi. Prima activitate de amploare va fi un seminar cu durata de 3 zile la care se va discuta despre sindromul Down, iar tinerii vor fi provocați să creeze un puzzle special și un joc pentru învățarea anotimpurilor. Seminarul se va desfăşura în județul Neamț la începutul lunii octombrie.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
O1. Formarea a 12 persoane resursă, din județul Neamț, pentru lucrul cu tinerii cu sindrom Down pe tema deprinderilor de viațăindependentă, într-un interval de 9 zile.
O2. Familiarizarea a 5 tineri cu sindrom Down, cu vârsta între 15 și 30 de ani, din județul Neamț, cu caracteristicile unei vieți independente, pentru o perioadă de 3 luni
O3. Creșterea gradului de încredere în sine a 15 tineri cu sindrom Down, din care 5 cu vârsta între 15 și 30 de ani, și 10 cu vârsta între 2 și 10 ani, din județul Neamț, în vederea practicării unui stil de viață autonom, într-o perioadă de 3 luni.
La finalul proiectului vom realiza o cărticică în 600 de exemplare, în care vom colecta informații despre parcursul copiilor și tinerilor cu sindrom Down.
1. Aspecte educative
2. Dezvoltarea copilului si adolescentului cu Sindrom Down, in contact cu societatea
Cele 2 capitole vor cuprinde tematici precum: integrarea în societate, importanta regulilor, probleme comune, autonomia și stima de sine, câteva sfaturi pentru părinți, precum și concluzii.
Pe toata durata activităților puteți urmări detalii pe pagina de internet www.sindromuldown.ro.

Pentru orice alte informații, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați prin e-mail sau telefon la date de contact menționate mai jos:
Oana Mihăilă, Manager de Proiect, Telefon: +40 757 379 255
Lavinia Apopei Pruteanu, Președinte Asociația Riana, Telefon: +40 726 306 068
Web: www.sindromuldown.ro

“Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu poate fi responsabilă pentru orice utilizare care poate fi efectuată din informațiile conținute de acestea.“


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu